Bu yarışmalar ve sempozyumlar kimin için!
Son yıllarda proje yarışmalarının sayısında artış oldu; bu, ülkemizin teknolojik gelişimi açısından sevindirici. Savunma sanayiinde azami millileştirme çalışmaları, TÜBİTAK kurumunun atağa kalkması, MEB’in yurtdışına şartlı doktora veya master öğrencisi göndermesi ve diğer gelişmeler Türkiye’de ciddi bilimsel hareketlenmenin olduğunu gösteriyor. Bu durumda bizler için daha geniş bir çalışma alanı ve imkanlar doğuyor, akademik çevreler gelişiyor, “research” (araştırma) kavramı yerleşmeye başlıyor.
Son zamanlarda AR-GE proje yarışmalarının, seminer ve sempozyumların ilanlarını daha sık duyar olduk. Bunlardan bir tanesi bugünlerde İTÜ’de cereyan eden ve katılamamaktan büyük üzüntü duyduğum “Ulusal Havacılık ve Uzay” konferansı. Bir diğer seminer ise önümüzdeki hafta salı günü ODTÜ KKM’de gerçekleşecek olan “1. DENİZ SİSTEMLERİ SEMİNERİ”, ücretsiz ve bir günlük sürece yayılan seminerde ASELSAN, AYESAŞ ve diğer bir çok firmanın katılımıyla deniz haberleşme sistemleri, radar sistemleri ve diğer konular hakkında sunumlar yapılacaktır. Seminerle alakalı bilgiyi: http://www.elektronikvadisi.com.tr/ adresinden alabilirsiniz, sayfa tam görüntülenemeyebilir, yenileyiniz(F5).
Bu sırada ben ne yapıyorum, okulun açılması ortalığı biraz karıştırdı, 4.sınıf olmam sebebiyle rahat bir dönem umuyor ve çalışmalarıma geniş zaman ayırabileceğimi düşünüyordum, hatta bir de rahatça çalışabileceğim ikinci bir masa aldım ancak öyle görünüyor ki bu dönem de pek rahat yok.
Data logger(data logger diyorum ama yapılan iş dijital pulse 10101… sürelerini kayıt altına almak) çalışmasında gelen veriyi +-2 us hassaslıkla kayıt edebiliyorum ancak yeniden üretilmesi konusunda bazı sıkıntılar var, sağolsun MPLAB da sık sık hata verip kapanır oldu, “debug” işini zorlaştırıyor neyse ki “workspace” i kaydedebiliyoruz. Kayıt yeri 1536 byte ram, ne yazık ki geniş bir alan değil…
Arkaplanda ilerleyen hobi servolarla robot kolu çalışmasında bugün biraz daha gelişme oldu, bilgisayardan servoya bir açı gönderip servonun o açıya gelmesi için çalışıyordum, şu sıra kısmen oldu. Ancak veri alışverişinde bir format uyumsuzluğudur gidiyor, bilgisayarda 100 dediğime PIC 15 diyor gibi(!) Bunu da bit bit inceleyerek çözmeye çalışacağım. Bu iki çalışmayı da Çalışmalarım başlığı altında detaylıca anlatılmış olarak görmek çok istediğim bir şey inşallah yakın zamanda olur.
Haftaya Ankara’da olabilmek için salı günkü 2 lab dersini bir şekilde bertaraf etmeye çalışacağım. Herkese iyi çalışmalar, yarışmalara katılmak lazım, Haccettepe nin yarışması için yeterli zamanımız var.
Konu başlığıyla sorduğumuz sorunun cevabı: sizler ve bizler için.
0 thoughts on “Bu yarışmalar ve sempozyumlar kimin için!”